Sigla

vineri, 4 mai 2012

Despre noi :

shihan Yukimitsu Kobayashi si Adrian Ionescu

  In prezent clubul Aikikai Ploiesti are organizate antrenamente pentru grupe de copii si adulti conduse de o echipa de instructori coordonati de sensei Adrian Ionescu si sensei Aura Ionescu, cu peste 15 ani de experienta atat in lucrul cu copii prescolari, scolari si liceeni cat si cu adulti.
(detalii aici: http://aikido-ploiesti.blogspot.ro/2012/08/program-antrenamente.html)

 Totodata, datorita beneficiilor pe care aikido le aduce in educatia si sanatatea copiilor, avem o colaborare indelungata cu mai multe gradinite din sectorul privat.  Scurt istoric:
(Adrian Ionescu, instructor principal Aikikai Ploiesti)

  Am inceput aikido in 1997. 
  Trei ani mai tarziu, in vara anului 2000, am intrat in Aikikai.
  Am luat aceasta decizie din 2 motive :
1. Aikikai este cea mai mare organizatie de aikido din lume si este condusa de doshu Moriteru Ueshiba (nepot in linie directa al fondatorului, O'Sensei Morihei Ueshiba)
   si

2. In vara anului 2000 l-am cunoscut pe maestrul Masatake Fujita (8 dan aikido aikikai), elev direct al fondatorului , O’Sensei Morihei Ueshiba.

Din acea perioada de inceput, impreuna cu mine au mers, printre altii, Doru Popescu, Aura Ionescu si Razvan Nitescu, toti avand un istoric solid in domeniul artelor martiale (karate, kick box, etc.) si toti  fiind in prezent instructori ai Clubului Aikikai Ploiesti (Doru Popescu – 3 dan aikido aikikai; Aura Ionescu – 3 dan aikido aikikai; Razvan Nitescu – 2 dan aikido aikikai).

In perioada 2000 – 2007 atat pentru mine cat si pentru colegii mei mai sus amintiti maestrul Masatake Fujita a fost ca un mentor si modul in care noi intelegem aikido azi se datoreaza in mare masura dumnealui. 
 shihan Masatake Fujita si Aura Ionescu
   

shihan Masatake Fujita si Adrian Ionescu (uke)
(Garda de Sus, Romania, dec. 2004)
shihan Masatake Fujita si copii aikidoka de la Aikikai Ploiesti (Alba Iulia, iulie 2002)


Masatake Fujita a fost “uchi deshi” (elev care traieste cu maestrul) al fondatorului, O’Sensei Morihei Ueshiba, in ultima parte a vietii lui O’Sensei , fiind totodata secretarul sau personal si notand foarte multe dintre expunerile teoretice ale acestuia.
Pentru o imagine mai ampla accesati link-ul :  
 http://aikido-ploiesti.blogspot.com/2012/02/interviu-cu-shihan-masatake-fujita.html?spref=fb


Un rol important in procesul de instruire a noastra l-a avut si sensei Peter Bacas (6 dan aikido aikikai), care l-a asistat pe maestrul Fujita la toate seminariile tinute de dumnealui in Europa.


sensei Peter Bacas (†) si Aura Ionescu
(Bucuresti, iulie 2004) 

 sensei Peter Bacas (†) si copii aikidoka de la Aikikai Ploiesti (Alba Iulia, iulie 2002)Incepand cu 2008 shihan Masatake Fujita nu a mai putut veni din Japonia, insa la recomandarea sa au venit constant alti maestri :

            - shihan Motohiro Fukakusa, 8 dan aikido aikikai, presedinte aikikai Thailanda, un maestru care pune un deosebit accent pe eficienta in lupta a modului de executie a procedeelor de aikido (probabil si datorita faptului ca a dezvoltat aikido intr-o tara unde sportul national este muay thai).


 shihan Motohiro Fukakusa si Adrian Ionescu (uke)
(Cluj, noiembrie. 2009) shihan Motohiro Fukakusa si Adrian Ionescu, Doru Popescu, Mihail Gheorghitoiu (de la stanga la dreapta)
(Cluj, noiembrie. 2009)                - shihan Mitsuo Funakoshi, 7 dan aikido aikikai, elev direct al maestrului Rinjiro Shirata (9 dan aikido aikikai, unul dintre renumitii elevi ai lui O’Sensei de dinaintea celui de-al 2-lea razboi mondial).

shihan Motohiro Fukakusa, Aura Ionescu si shihan Mitsuo Funakoshi (centru) impreuna cu aikidoka de la Aikikai Ploiesti
(Suceava, iulie 2011)
                 - shihan Koichi Fujii, 7 dan aikido aikikai, presedinte Aikikai Saporo, elev direct al lui shihan Masatake Fujita.

shihan Koichi Fujii impreuna cu Adrian Ionescu si Doru Popescu (de la stanga la dreapta)
(Cluj, iulie. 2009)            - shihan Christian Tissier, 7 dan aikido aikikai

 shihan Christian Tissier si Alexandra Micu (uke)
(Cluj, sep. 2014)


shihan Christian Tissier impreuna cu Aura Ionescu, Doru Popescu, Razvan Nitescu si Adrian Ionescu (de la stanga la dreapta)
(Cluj, sep. 2014)           - waka sensei Mitsuteru Ueshiba

 waka sensei Mitsuteru Ueshiba si Aura Ionescu (uke)
(Cluj, sep. 2014)


     waka sensei Mitsuteru Ueshiba si Aura Ionescu                                               waka sensei Mitsuteru Ueshiba si Alexandra Micu 


waka sensei Mitsuteru Ueshiba impreuna cu aikidoka de la Aikikai Ploiesti (Cluj, sep. 2014)


          - shihan Yukimitsu Kobayashi, 7 dan aikido aikikai, instructor Hombu Dojo, Tokyo (Sediul  mondial al aikido-ului) – un maestru care preda la Hombu Dojo si care este coordonatorul tehnic delegat pentru Romania.

shihan Yukimitsu Kobayashi si Aura Ionescu (uke)
(Cluj, februarie 2011)


shihan Yukimitsu Kobayashi si Razvan Nitescu (uke)
(Cluj, mar. 2014)


shihan Yukimitsu Kobayashi (centru) impreuna cu aikidoka de la Aikikai Ploiesti (Cluj, mar. 2014)Atat pentru mine cat si pentru colegii mei instructori mai sus amintiti, aikido face parte din viata. Este un mod de a ne perfectiona continuu ca fiinte umane, un mod de a deveni mai buni si totodata de a ne pastra sanatatea. Prin munca cu noi insine cautam in permanenta sa progresam in sensul aratat de fondatorul acestei arte martiale :
                “Aikido este calea prin care ajungem sa traim in armonie cu noi insine, cu cei din jurul nostru, cu intreg universul !”

De asemenea, am ales sa invatam si pe altii cum sa faca acest lucru.

Va asteptam alaturi de noi in dojo !

 Contact :
          - tel. - 0723 373 353; 0747 08 88 33;
          - e-mail : aikido.ploiesti@gmail.com
          - facebook : https://www.facebook.com/aikido.ploiesti
 


Alte fotografii :
 sensei Agostino Pagano (6 dan aikido aikikai; Aikikai Italia) si Aura Ionescu seminar cu Royce Gracie (campion al primelor 3 editii UFC!) de la stanga la dreapta : Adrian Bunea (5 dan aikido aikikai, vicepresedinte AIKIKAI ROMANIA), Adrian Ionescu, Mihail Gheorghitoiu, Royce Gracie, Eduard Limboseanu (instructor muay thai) si Doru Popescu
(Bucuresti, mai 2008)

Doru Popescu si Adrian Ionescu (uke) in timpul seminarului condus de Royce Gracie
(Bucuresti, mai 2008)