Sigla

joi, 2 decembrie 2010

Seminar international Shihan Koichi Fujii




La sfarsitul ultimei saptamani din luna noiembrie( perioada 25-28) s-a desfasurat la Cluj stagiul international condus de Shihan Koichi Fujii .Acest stagiu marcheaza incheierea unui an plin de evenimente la care am participat impreuna cu multi dintre colegii mei de la clubul de Aikido Ploiesti.
Am avut placerea si onoarea de a-l revedea pe Shihan Koichi Fujii si tin sa mentionez ca am practicat un Aikido care mi-a adus aminte de maestrul si profesorul nostru Shihan Masatake Fujita.




Au fost 3 zile de practica cu cate 2 sau 3 antrenamente pe zi care au reusit sa scoata din parcticanti multa sudoare si concentrare . Antrenamentele au fost structurate si organizate pe niveluri de pregatire , astfel ca am participat la antrenamente generale , unde atat cei care sunt mai la inceput s-au putut antrena alaturi de cei avansati (lucru benefic si util atat pentru incepatori cat si pentru avansati in evolutia tehnica si spirituala), antrenamente pentru incepatori la care s-au explicat si executat procedee de baza menite sa creeze fundamentul unui Aikido corect si ferm inca de la inceputuri , antrenamente pentru avansati( incepand de la kyu2) unde Shihan Koichi Fujii a explicat subtilitati si forme care cu siguranta au adus pentru fiecare practicant prezent pe tatami un plus de cunoastere si o viziune mai corecta asupra Aikidoului . Au mai fost antrenamentele dedicate special instructorilor ( 2 antrenamente ) care au fost conduse pe rand de Sensei Dorin Marchis -Presedintele Fundatiei Romane de Aikido Aikikai si celalalt antrenament condus de Sensei Iulian Perpelici -Presedintele Comisiei de Examinare a Fundatiei Romane de Aikido Aikikai .La ambele antrenamente tin sa mentionez ca nivelul de efort fizic si tehnic a fost substantial din partea fiecarui instructor; s-a lucrat intr-un ritm foarte rapid unde explicatiile si indrumarile primite din partea senseilor ce au condus antrenamentele se aplicau imediat si fara pauze intre procedee.Aikido este o arta martiala ce permite practicantului avansat sa o practice prin filtrul propriu , direct influentat de propria personalitate si de aceea pot aparea diferente de forma care pentru un elev incepator pot conduce la confuzii sau neantelegeri . De aceea consider ca aceste antrenamente dedicate instructorilor si-au atins tinta propusa,care a fost aceea de a avea o metoda si un limbaj comun de a preda Aikido Aikikai in toate dojo-urile din tara noastra.
Pentru multi dintre noi stagiul s-a incheiat su Sayonara Party in dojo unde Shihan Koichi Fujii ne-a onorat cu prezenta si am avut placerea de a socializa si a depana amintiri cu prieteni vechi cu care ne vedem numai la satgii . Tot in cadrul Sayonara Party in premiera am putut vedea pe un retroproiector un interviu cu Dl. Dan Puric( care din pacate nu a putut fi prezent ) , caruia i s-a acordat Distinctia anuala si membru de onoare al FRAA .Interviul i-a fost luat de Sensei Bunea Adrian- Vicepresedinte FRAA ;

Pentru acest stagiu frumos tin sa multumesc organizatorilor si sper ca in cel mai scurt timp sa ne revedem in dojo.