Sigla

miercuri, 31 iulie 2013

Tabara de vara de la munte - statiunea Cheia (munti Ciucas), 25 - 28 iulie 2013


  In ultima saptamana a lunii iulie clubul Aikikai Ploiesti a organizat o tabara de aikido in muntii Ciucasului, in statiunea Cheia, departe de zgomotul pensiunilor din zona, intr-o locatie superba,  inconjurata de brazi, cu un mic parc in curtea interioara a hotelului, cu un rau cu apa rece de munte si cu trasee montane trecand chiar pe langa hotel !

 



  La aceasta tabara au participat atat copii cat si adulti, specificul activitatilor fiind destinat tuturor categoriilor de varsta.

 




  Au fost 3 antrenamente pe zi, lectii de orientare in teren (folosind busola, harta si marcajele traseelor montane), drumetii, origami, etc.


 




  In program am avut si o oprire la “Centrul de comunicatii prin satelit” din Cheia (cel mai mare din sud-estul Europei !), complex ce include 2 antene uriase care capteaza semnale pana la 36.000 km din spatiu (http://www.gandul.info/reportaj/urechile-sf-din-prahova-mandrie-nationala-2473110).



  Unul din evenimentele marcante ale taberei l-a constituit marea aventura in cautarea “comorii piratilor” !

  Copiii s-au impartit in 4 echipe, insotite de cate un instructor observator, si au plecat pe trasee nemarcate, in munti, pentru a gasi comoara piratilor. Fiecare echipa a ales un traseu diferit, iar fiecare traseu a avut provocari specifice cu pericole diferite. Unii au intrat adanc in padure, avand ca sprijin doar busola si indiciile pe care le gaseau din loc in loc, altii au urmat cursul raului pe care au trebuit sa-l traverseze neavand la indemana decat 1 pereche de cizme de cauciuc “gasita” in padure, pe unii i-au atins serpi magici sau tarantule vrajite si au trebuit sa faca rost de apa “pura” din cascade pentru a distruge vraja si a putea sa mearga din nou, toti insa s-au luptat pana la capat pentru a gasi indiciile ce duceau la harta comoarii piratilor ! Iar cand s-au reunit, cele 4 echipe au pus cap la cap bucatile de harta gasite cu multa truda, au reconstruit harta si astfel si-au atins telul : au gasit drumul spre comoara piratilor ! La final au trebuit sa imparta comoara repede si in liniste si sa dispara din tinutul “piratilor”, fiecare purtand in rucsac partea lui din comoara !

  A fost intr-adevar o mare aventura !



  Un alt moment de mare bucurie a fost focul de tabara din ultima seara unde copiii au mancat prajituri, au dansat si mai ales au baut suc (in sfarsit dupa atatea zile in care n-au avut decat apa plata !).


 
















  A fost o tabara deosebita, intr-o locatie de munte superba, cu aventuri extraordinare pentru copii si un program revitalizant pentru adulti !