Sigla

vineri, 6 septembrie 2013

Examene de grad - august 2013







  In 27 august la Aikikai Ploiesti au avut loc examene de grad, atat pentru copii cat si pentru adulti.
  Numarul celor care au sustinut examene a fost atat de mare (53 de candidati) incat pentru unii dintre ei (gradele cele mai mari) examenul s-a incheiat abia a 2-a zi.

 


  Am fost din nou surprins de ambitia si atitudinea fiecarui participant.
  Toti au fost concentrati asupra partenerului, toti au fost extrem de atenti asupra modului de executie a tehnicii si toti, fara exceptie, au dat tot ce puteau in acest examen.
  Fiecare dintre candidati a trait puternic experienta de “aici si acum”, toti fiind prezenti 100% in examen, cu toata fiinta lor, atitudine care ar trebui sa caracterizeze in permanenta practica noastra obisnuita !
  Este evident ca una dintre marile provocari si totodata indatoriri ale unui instructor este sa gaseasca metode pentru a aduce la fiecare lectie, toti practicantii in aceasta stare de atentie si concentrare.

 


  A fost o experienta deosebita pentru practicanti dar si pentru instructori, deoarece atunci cand vezi evolutia elevilor cu care lucrezi zi de zi, apare un sentiment de implinire si totodata de speranta ca intr-o buna zi acesti elevi iti vor deveni colegi !