Sigla

marți, 18 martie 2014

Seminar international condus de Hombu Shihan Yukimitsu Kobayashi (13 - 16 martie 2014, Cluj-Napoca)


   In perioada 13 – 16 martie 2014, la Cluj-Napoca, la Musubi Dojo (dojo-ul central al Fundatiei Romane de Aikido Aikikai), s-a desfasurat seminarul international condus de shihan Yukimitsu Kobayashi, 7 dan aikido aikikai, maestrul delegat de Aikikai Hombu Dojo, Tokyo, Japonia (sediul mondial al aikido-ului) pentru Romania.





  Ca in fiecare an, maestrul a predat intr-un mod simplu si usor de inteles, cu un mare accent pe detalii, tehnicile aratate inlatuindu-se in mod natural, firesc.
  Cu indicatii clare, precise, Kobayashi sensei este intotdeauna pe saltea o prezenta ferma si totodata plina de modestie, un maestru care in permanenta inspira elevii si transmite corect invatatura.


















   Seminarul a avut o participare foarte numeroasa (probabil peste 300 de participanti), pe tatami fiind practicanti atat din tara noastra cat si din Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova si Grecia.




















  De-a lungul celor 3 zile, au fost invitati sa tina lectii si sensei Igor Shmygin, 6 Dan Aikido Aikikai (preşedintele Asociaţiei Aikido Aikikai Ucraina), sensei Rado Marinov, 4 Dan Aikido Aikikai (Aikido Shiyukan Dojo, Sliven, Bulgaria) si sensei Mehmed Mehmedov, 4 Dan Aikido Aikikai (Fenix Aikido Club, Sofia, Bulgaria).



















  A fost un seminar exceptional, atat din punct de vedere al practicii aikido cat si datorita organizarii impecabile in cele mai mici detalii !