Sigla

marți, 21 august 2012

Ce este Aikido ?


  Ti-ai dori ca cel mic sa faca mai multa miscare sau poate sa devina mai disciplinat, mai atent la cei din jur sau sa isi dezvolte coordonarea motrica si capacitatea de concentrare a atentiei? 

 Ti-ai dori ca adult sa ai in permanenta un corp flexibil si sanatos, o minte puternica si totodata sa stapanesti tehnici de autoaparare ?


 Toate aceste beneficii pot fi obtinute practicand Aikido. 


 Aikido este o arta martiala care pune accentul pe autoaparare, nu pe atacul altei persoane si care presupune o inalta coordonare a miscarii fizice cu exercitiul mental de concentrare a atentiei.






 La nivel pur fizic este o arta ce include tehnici derivate din Jujitsu si Kenjutsu insa Aikido nu are ca scop lovirea oponentilor cu pumnul sau cu piciorul, ci mai degraba folosirea energiei atacatorilor pentru a obtine controlul asupra lor.



 


 “Aikido este creuzetul prin care violenta se transforma in armonie” spunea fondatorul (O Sensei Morihei Ueshiba) , Aikido aparand astfel ca o arta fundamental diferita de cele care au  precedat-o.

 





 In functie de orientarea personala, practicantii vor gasi in Aikido o tehnica eficienta de auto-aparare, o cale spirituala sau o modalitate de obtinere a sanatatii fizice sau a pacii mintii.

Beneficiile pe care Aikido le are asupra practicantilor variaza in functie de personalitatea si stilul de viata al fiecarei persoane:
•    stimularea atat a corpului cat mai ales a mintii cu situatii complexe,
•    eliminarea toxinelor si a stresului prin efort fizic in stransa legatura cu exercitii de respiratie,
•    integrarea intr-un mediu in care oamenii impartasesc  si se dedica aceleiasi pasiuni,
•    invatarea unei lectii de viata foarte importanta care se insuseste odata cu bazele aikido: fiecare "cadere" are ca rezultat final ridicarea inapoi in picioare !

Fie ca ne dorim astfel de beneficii pentru noi, sau dorim sa le cultivam copiilor nostri, studiul Aikido este unul complex, care cere implicarea unei persoane in intregime, atat fizic cat si mental.

 
 
Aikido este calea prin care ajungem sa traim in armonie cu noi insine, cu cei din jurul nostru, cu intreg universul !” – O Sensei Morihei Ueshiba





Va asteptam alaturi de noi in dojo !

 Contact :

          - tel. - 0723 373 353; 0747 08 88 33;
          - e-mail : aikido.ploiesti@gmail.com
          - facebook : https://www.facebook.com/aikido.ploiesti