Sigla

luni, 16 decembrie 2013

In vizita la "Ferma pentru copii Concordia"



  Este luna cadourilor, o luna deosebita pentru copii, acea perioada din an care sadeste in sufletul lor amintiri care contribuie la definirea comportamentului viitorului adult in societate.

  O luna plina de frumos, de bunatate si bucurie, sentimente care inalta fiinta umana si care arata nivelul de civilizatie al unei societati.

  Pentru ca vrem ca si copiii cu posibilitati mai mici sa se bucure de aceasta luna, copiii de la Aikikai Ploiesti au facut inventarul jucariilor de acasa si au adus cateva din ele pentru a le dona copiilor orfani de la “Ferma pentru copii Concordia” din Aricesti-Rahtivani, jud Prahova.



  S-au strans multe jucarii si de asemenea, cu ajutorul parintilor, am strans si rechizite, carti, ghiozdane noi, hainute si chiar sucuri si bomboane, toate pentru cei 77 de copii care locuiesc in locatia Concordia din Aricesti-Rahtivani.



  O parte din copiii de la sala ne-au insotit sambata, 14 decembrie, pentru a inmana cadourile, pentru a-i cunoaste pe copiii orfani de acolo si pentru a vedea cum traiesc acestia.

  “Ferma pentru copii” Concordia din Aricesti-Rahtivani, jud. Prahova, gazduieste in prezent 77 de copii cu varste intre 5 si 17 ani.

  Este amenajata intr-un fost CAP, stilul arhitectural fiind rural.

 

 











 



  Organizarea este de tip familial, in fiecare casa locuind 8 copii de care raspunde un asistent social care locuieste impreuna cu ei.


  Copiii participa la toate activitatile caznice (bucatarie, curatenie, etc.) si sunt inscrisi la scoala din comuna.


















  Desi financiar este foarte greu, totusi atat conditiile de locuit cat si imbracamintea copiilor sunt curate, decente, placute, practic copiii fiind integrati in societate.

  In locatie gasim si club cu televizor, sala de sport si o capela.






  Au fost momente emotionante, incarcate de sentimente, atat din partea copiilor de la “Ferma pentru copii Concordia” cat si din partea celor de la Aikikai Ploiesti, cei din urma fiind marcati de faptul ca au putut contribui la bucuria unor copii orfani.

  Vom face toate eforturile pentru a reveni si alta data cu sprijin pentru acesti copii.