Sigla

marți, 26 noiembrie 2013

Seminar instructori FRAA : 22 -24 noiembrie 2013



















  Weekend-ul trecut, mai exact incepand cu vineri seara, au avut loc la Piatra Neamt 2 evenimente ale Fundatiei Romane de Aikido Aikikai :
                - un seminar national la care au predat sensei Dorin Marchis (5 dan aikido aikikai) si sensei Iulian Perpelici (5 dan aikido aikikai)
                - un seminar dedicat instructorilor FRAA condus de sensei Dorin Marchis (5 dan aikido aikikai)



















  Organizarea impecabila realizata de    sensei Dan Ene din Piatra Neamt a facut ca ambele evenimente sa se deruleze independent si totodata ca un intreg, instructorii FRAA veniti pentru seminarul de instructori putand participa si la antrenamentele seminarului national.
Evident ca temele seminarului de instructori s-au axat pe kihon si detalii, pe atitudinea pe care trebuie sa o aiba “tori” (“nage”) in timpul executiei si pe modul in care trebuie sa actioneze si sa reactioneze “uke” pentru a-l constrange pe “tori” sa nu uite nici o clipa de agresiune si pentru a-l ajuta sa ramana concentrat in permanenta.



















  In cadrul seminarului a avut loc si o lectie tinuta de un reprezentant SMURD din Piatra Neamt despre posibilitatile noastre de acordare a “primului ajutor” in diferite situatii de accidentari, lesin, sangerari si/sau stop cardio-respirator.
Lectia a avut la inceput un caracter general referindu-se la situatii de accidente auto, persoane care cad sau au o accidentare pe strada, in ultima parte intrandu-se in detalii legate de accidentari ale articulatiilor.

















  
 
  La final ne-am luat la revedere, ca de fiecare data, cu acelasi sentiment de nostalgie si totodata de speranta ca ne vom revedea curand.